Wednesday, January 18, 2017

Tehnologii camere digitale
Cu cativa ani in urma o camera digitala era un fel de jucarie. Nimeni nu visa sa o compare cu un aparat foto serios. Aceasta atitudine s-a schimbat. Daca cheltui intre 500 – 1000 $ iti poti cumpara astazi o unealta foto fantastica, una care in realitate iti poate oferi o calitate a fotografiei care se ridica la inaltimea celor oferite de cele mai bune aparate reflex traditionale.

Chiar si fotografii profesionisti au inceput sa utilizeze camerele digitale; poate continua sa lucreze cu o camera Hasselbald de dimensiune medie, dar filmul este din ce in ce mai mult inlocuit cu “scuturi de lumina” si fisiere imagine prelucrate in Photoshop.

Nu am nici cea mai mica indoiala ca o camera digitala de buna calitate este o unealta mult mai eficienta, interesanta si flexibila decat un aparat foto traditional. Cel putin pentru un fotograf amator, cunoscator al computerului.


Usor de invatat sa fotografiezi

Iata mesajul cel mai mare pentru noi, fotografii “obisnuiti”: Cu siguranta devii un fotograf mai bun daca folosesti o camera digitala. Poate suna putin exagerat, dar este adevarat. De fiecare data cand faci o fotografie, inveti ceva nou. Interesant este, desigur, ca primesti un feed-back imediat. Cand folosesti o camera analogica, trebuie sa faci 36 de fotografii, iar apoi sa astepti cateodata si o saptamana ca sa le developezi. Abea atunci iti poti evalua munca si poti invata din greseli.

Cu camerele digitale inveti lucruri pe loc! Vezi imediat rezultatul pe un monitor mic si poti face o alta fotografie aceluiasi subiect. Poti continua pana cand esti multumit de rezultat, un proces extrem de avantajos. De fapt devii un fotograf mai bun pe masura ce inveti facilitatile camerei digitale. Ai mai mult acces la o fotografie daca folosesti o camera digitala.

O camera digitala iti ofera mult mai multe optiuni. In timp ce lucrul cu un aparat foto traditional se concentreaza de obicei pe realizarea unei bune fotografii a subiectului, scopul este mult mai complex atunci cand lucrezi cu o camera digitala. Un alt aspect ar fi faptul ca tu, ca fotograf, trebuie sa stii sa lucrezi pe computer si sa ai acces la multitudinea de echipamentelor de computer, ceea ce este relativ scump.

No comments:

Post a Comment