Wednesday, January 4, 2017

Cum sa te regasesti
De ce nu te lasi in voia sentimetelor, in voia inimii.. Nu trebuie sa avem pretentii de la persoana apropiata, ci pur si simplu asta apare  doar pentru ca vrem ca acea persoana sa fie langa tine, sa o simti aproape, sa fie acea persoana care iti e alaturi cand ai o problema, sa fii acea persoana cu care sa se distreze si sa faca orice.. sa se bazeze unul pe altul si sa impreuna sa fie o echipa.. cand ai o problema sa ii fie usor sa te asculte, sa il/o asculti si tu sis a va ajutati unul pe altul. E greu de gasit o persoana cu care sa imparti aceste lucruri sufletesti fara sa simti ca ai obligatii.. sa te simti liber sa fii in largul tau cu acea persoana si sa stii ca e alaturi de tine acolo oricand.. si tu sa stii la fel din partea lui/ei…


Viata nu e usoara si oamenii o complica foarte mult.. vrei macar ca voi sa nu faceti asta.. sa fiti liberi.. libertatea asta pe care o poti simti in prezenta unei persoane, indiferent ca esti cuplu sau prieten sau frate sau orice.. e de nepretuit.


Pentru ce luptam? Pentru a fi fericiti.. fericirea nu e usor de infaptuit daca lasam toate lucrurile din jur sa ne afecteze.. Situatiile sunt asa cum sunt, modul in care le privim le face sa fie mai grave sau mai putin grave, conteaza modul in care privesti lucurile si trebuie sa fii obiectiv sa ai ochi sa vezi lucrurile clar, nu prin prisma problemelor.


De ce tinem atata tristete in noi? De ce exprimam atata tristete prin cuvinte? Vorbele dor, si cand simti ca e cineva acolo langa tine iti e mai usor.. te simti protejat, chiar daca uneori acea persoana nu poate face nimic fizic, macar stiind ca ar face orice pentru tine iti da un sentiment de siguranta si putere interioara de a merge mai departe.. Ai un motiv in plus pentru care sa lupti.


Aceasta contopire sufleteasca – ca despre asta e vorba aici, iti umple sufletul de bucurie si te face sa simti ca zbori.. de ce sa complici lucurile si sa iti faci tot felul de ganduri? Lasa lucrurile sa mearga in voia lor, sa vina de la sine.. fii ca un copil.. e posibil asta indiferent de varsta.. sufletul nu imbatraneste niciodata ci noi oamenii facem sa para ca a imbatranit, pentru ca sunt prea multe conceptii care ne influenteaza modul de a vedea lucrurile.. Cand totul e atat de simplu.. hai sa luptam pentru simplitate.. sa lasam viata sa isi faca de cap si noi sa o impingem doar intr-o directie sau alta.. cum vream noi.. fiecare alege ce vrea sa faca in viata.. intotdeauna exista aceasta optinue indiferent de consecinte.. frica ne impiedica insa sa lasam lucrurile sa se intample.. pentru ca multi spunem ca nu stim ce vrem.. dar de fapt nu vrem decat fericire, iar fericirea e atat de simplu de gasit doar bucurandu-te de ceea ce este bun in jurul nostru..

No comments:

Post a Comment