Wednesday, January 15, 2014

iPhone 6 - rezolutie de 1704 x 960
Pe principiul nici un an nou fara un iPhone nou, Apple ne suscita curiozitatea lasand sa se inteleaga ca va prezenta doua noi modele anul acesta. Pe langa zvonurile legate de cat de mare si subtire va fi noul terminal, 9to5Mac pretinde ca stie cu precizie ce rezolutie testeaza cei de la Apple pentru cel putin unul din modelele generatiei urmatoare. Conform acestora, iPhone 6 ar trebui sa ruleze pe o rezolutie de 1704 x 960, comparativ cu cea de 1136 x 640 cu care ne-am obisnuit la iPhone 5S respectiv 5C. In fond, aceasta optiune pare cel mai bun raspuns pe care compania l-ar putea da display-urilor de 1080p, ce tind sa devina norma smartphone-urilor Android de ultima generatie.

Cu toate astea, nimeni nu se asteapta ca interfata sistemului de operare iOS 8 sa fie modificata radical. Prin urmare, noua rezolutie s-ar putea traduce prin iconite mai voluminoase si imagini mai vibrante – o experienta de home screen imbunatatita. La fel ca si tranzitia initiala catre Retina display, si in cazul noii rezolutii se poate ca anumite aplicatii sa nu arate foarte bine. Totul depinde de modul in care dezvoltatorii de aplicatii se vor sincroniza cu aceasta lansare. Iar vestea buna este ca raportul de 16:9 ramane neschimbat, ceea ce inseamna ca nu vei mai avea de-a face cu acele bare negre complet inestetice, cu care te-ai confruntat la lansarea iPhone 5. Cei de la 9to5Mac chiar sustin ca aplicatiile se vor adapta automat la marimea display-ului, doar anumite secvente putand aparea usor blurate, in special spre extremitatile display-ului.

In prezent se crede ca Apple va urma modelul fabletelor cu aceste noi iPhone-uri, optand pentru diplay-uri de 4.7 respectiv 5.5 inch. Daca si rezolutia speculata in prezent se va pastra, densitatea pixelilor ar trebui sa fie de 416 PPI pentru display-ul de 4.7 inch si ceva mai mica, 356 PPI, pentru display-uri si mai mari. Indiferent daca cele doua modele vor fi anuntate simultan sau separat, opinia generala este aceea ca vom face mai intai cunostinta cu varianta de iPhone 6 4.7 inch, cel mai probabil in luna August, adica putin mai devreme decat traditionala lansare din Septembrie.

In lunile urmatoare ar trebui sa avem insa acces la noi informatii si despre iOS 8, cu ocazia evenimentului major de profil, WWDC. Desi sansele ca cei de la Apple sa ne ia complet prin surprindere cu acest prilej sunt infime, un mic teaser tot este asteptat.

No comments:

Post a Comment